PS4 módosítás (hack) jailbreak hamarosan elérhető?

Napokban több külföldi portál beszámolt arról Minden évben megrendezésre kerülő GeekPwn Hacker rendezvényen két kínai srác bemutatta hogyan tudja kijátszani a PS4 konzol védelmi rendszerét. Egyszerűen csak a PS4 internet böngészőjében találtak egy olyan rést amit kihasználva aláíratlan programokat lehet futtatni. A videóban is látható, hogy a PS4 böngészőjébe egy weboldalt nyitnak meg, ami így összeköttetésben lesz a laptoppal, ami lefuttat egy speciális programot, aminek hatására egy Linux rendszert tudnak elindítani majd a Linux rendszeren egy régi Mario játékot. Ezen a Linux rendszeren egyenlőre még csak régi oldschool játékokat tudnak futtatni, ami nem igényel 3D-s textúrát. Tehát egyenlőre még PS4-es játékok futtatására nem alkalmas.

Ez nagy előrelépés a PS4 hack terén, innentől már csak pár lelkes programozó srácra van szükség aki egy módosított PS4-es rendszer tud írni (CFW) és akkor már PS4-es játékok futtatására is alkalmas lesz a gép.
Ezt a PS4 módosítást, csak 4.01es szoftveren lehet elvégezni, a Sony a napokban adott ki egy újabb 4.05-ös frissítést, ahol ezt az internetböngésző hibát befoltozták. Tehát a aki online játszik és frissítette a gépét 4.05-ös szoftverre akkor sajnos azon a gépen már később se lehet elvégezni ezt módosítást.
Így ha későbbiekben szeretnéd a gépedet módosíttatni akkor semmiképpen nem frissítsd a gépedet! Hamarosan csinálunk egy leírást, hogy hogyan lehet megkerülni a kötelező frissítést.